טיפים לראיונות לעבודה בהיי טק
חברות הייטק מחפשות אחר המועמדים בעלי הידע הרלוונטי ביותר למימוש התכניות שלהן. למטרה זו הן מעמידות את מבקשי העבודה בפני תהליך מיון הכולל מספר שלבים. המועמדים עוברים ראיון בעל פה, אמורים לבצע משימת קוד ומשיבים על מבחן אמריקאי. איך מתכוננים לכל אחד מהשלבים, וכיצד נכון לצלוח אותם? – במאמר שלפניכם.
ראיונות למקצועות טכניים
תהליך הגיוס והמיון לחברות הייטק כולל בדרך כלל מבחן על פה (ראיון), ביצוע משימה ובחינה אמריקאית. בראיון נדרשים המועמדים לספר על פרויקט שעבדו עליו, ולהקדיש לכך עד עשר דקות לכל היותר. המראיינים שואלים על הטכנולוגיה ומתעניינים בפרטים. אין זה משנה אם הובלתם מיזם שלם או פתרתם בעיה מסובכת – המטרה של השיחה היא לבדוק את רמת ההבנה וכושר הניתוח שלכם ואת יכולתכם לפתור בעיות.
הבחירה שלכם
היתרון הוא שהניסיון שלכם הופך למוקד הדו שיח, ואתם יכולים לבחור על מה ייסוב הראיון. מסיבה זו, יהיה זה נכון שתציגו פרויקט שיש לכם בקיאות רבה בתכנות ובארכיטקטורה שלו. אם עבדתם עם טכנולוגיה מיוחדת או שהצעתם פתרון מעניין, זה המקום להציג את ההישג שלכם. מיומנויות של עבודה בצוות הן חשובות עבור מעסיקים רבים, ולכן אם תוכלו להדגים יסודות של שיתוף פעולה בהצגת תהליך הכנת הפרויקט או מציאת הפתרון, הרווחתם עוד נקודה לטובתכם.
מגלגלים שיחה
הפיתוח שעליו אתם הולכים לדבר צריך להיות מספיק מעניין ועשיר, כדי שהמראיינים יוכלו לשאול אתכם עליו. אם לא יהיה להם מה לשאול, הם יבקשו מכם לדבר על פרויקט אחר שביצעתם. לכל מקרה, כדאי שתכינו לכם עוד נושא שתוכלו להעלות. בכדי שהשיחה תתגלגל, השתמשו בשפה מקצועית מובנת וברורה. הימנעו משימוש במונחים המיוחדים לחברה שבה עבדתם בעבר, ובחרו באלה המקובלים והידועים לכל בעלי המקצוע.
למה אתם מתאימים?
אם זומנתם לראיון בחברת הייטק, צאו מנקודת הנחה שהיה משהו בקורות החיים שלכם שגרם לזה לקרות. הארגון מחפש כישורים מסוימים ומעדיף בעלי ניסיון רלוונטי. בדקו מה עשיתם בעברכם שהוא המעניין ביותר עבור הגוף המגייס. כמובן שעל מנת לדעת זאת עליכם ללמוד על החברה שפתחה את שעריה בפניכם – במה היא עוסקת? מה היא מפתחת? מהן שאיפותיה לעתיד? הפרויקט שעליו תבחרו לדבר בראיון צריך לשקף את היכולת שלכם לתרום להגשמת התכניות שלה.
רוצה ללמוד? מחפש עבודה? רוצה תשובות?
לחץ/י פורום ייעוץ לימודים וקריירה
מה עוד שואלים?
דיברתם מספיק על העבר. כעת יבקשו מכם לפתור חידות היגיון ולכתוב פונקציות שביכולתן, למשל, לבדוק אם מספר הוא פולינדרום או לכפול מספר פי שמונה בלי להיעזר בפעולות חשבונאיות של כפל וחיבור. חידות ההיגיון עשויות להיות דומות לזו הבאה: לפניכם שתי דלתות – אחת לגן עדן ואחת לגיהנום. ליד כל דלת עומד מלאך. האחד דובר אמת, והשני משקר. באפשרותכם להציב בפני אחד מהמלאכים שאלה אחת. מה תשאלו כדי שתוכלו לבחור בשער גן העדן?
ניגשים לכתיבה
בשלב נוסף של תהליך הקבלה לעבודה בהייטק תתבקשו לטפל בבעיה באמצעות כתיבת קוד בסביבת פיתוח מוכרת, וברוב המקרים עם גישה לאינטרנט. לשם כך יוקצבו לכם לא יותר משעתיים. לקראת מבחן מעשי זה כדאי לרענן את הזיכרון בדרכי פתיחת פרויקט, פקודות קלט ופלט, חבילות מבני נתונים, הגדרת קלאסים, שימוש בתבניות GOF ועוד.
כבוד לקוד
במשימת הכתיבה מומלץ לעבור במהירות על מסמך האפיון ולקלוט מהן הציפיות על ידי עיון בדוגמאות המובאות בסופו. לאחר מכן, כדאי מאד להקדיש זמן לתכנון הפתרון על נייר טיוטה. גם אם לא הספקתם לממש את כל התכנית, אם הגדרתם מראש את המחלקות והפונקציות, נתתם לבוחנים סיבות טובות להתרשם מכישוריכם. חשוב לשים לב לכללים המקובלים בשפת הקוד וללכת לפיהם, וזאת למשל בבחירת שמות המשתנים שלכם ובצורת הכתיב.
מכירים את השטח
בבחינה האמריקאית תישאלו על נושאים טכנולוגיים כלליים ועל חוקים בתכנות, כאשר אין ציפייה מכם להכיר מערכות ייחודיות. ייתכן שתישאלו על פונקציות ב – Java וב - .NET, על מבני נתונים כמו עצים בינאריים, על מחרוזות, על חוקי ירושה, על טיפוסי משתנים וכדומה. אין לדעת מראש על מה בדיוק תהיה הבחינה, אך ניתן לומר באופן כללי שהנושאים שהוזכרו די רווחים.
בהצלחה
אם עברתם את כל השלבים, יש לכם סיבה להיות גאים בעצמכם. התהליך לא פשוט, וכנראה שהתכוננתם היטב. סביר להניח שהנכם מתאימים לתפקיד המוצע מבחינת הניסיון והכישורים שלכם, אך נכון לומר שגם הוכחתם כי אתם פרטנרים טובים לדיאלוג, מסוגלים לעבוד בצוות ובעלי מעוף ויצירתיות. אחרי הכל, זה מה שמחפשים בהייטק.